مراقبت های بعد از جراحی بینی
مراقبت های بعد از جراحی بینی که در جلسه مشاوره توسط جراح بازگو می شود برای کسب نتایج مطلوب تر و تسریع در روند بهبودی بسیار مهم است . جراحی بینی اساسا به منظور تغییر و اصلاح ساختار بینی انجام می شود که این تغییرات با حفظ عملکرد طبیعی بینی و حفظ تناسب با دیگر اجزای چهره فرد صورت می گیرد . ما در این مقاله در مورد اقدامات و مراقبت های بعد از عمل بینی اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد .
یکی از دغدغه های ذهنی متقاضیان جراحی ، شرایطی است که بعد از عمل بینی انتظارشان را می کشد ؛ اینکه باید چه مواردی را رعایت کرده و از انجام چه فعالیت هایی اجتناب نمایند تا بتوانند آن دوران را به خوبی سپری کنند ؛ جراح بینی در این باره ، به طور کامل به بیماران توضیح خواهد داد و آن ها باید بدون سهل انگاری به تمامی دستورالعمل های ایشان عمل کنند. ما نیز در ادامه ، به برخی از مهم ترین نکات مراقبت های بعد از جراحی بینی ، اشاره کرده ایم ؛ با ما همراه باشید.
مراقبت های بعد از جراحی بینی عبارتند از :
- تورم در 48 الی 72 ساعت اول به حداکثر خواهد رسید و طبیعی خواهد بود و به تدریج کاهش خواهد یافت .
- برای کاهش تورم و کبودی بینی جراحی شده به مدت 72 ساعت بعد از آن از کمپرس سرد استفاده نمایید.
- استراحت کافی نمایید و هنگام خوابیدن سر را بالاتر از حد معمول با استفاده از دو بالش زیر سر قرار دهید .
- بعد از آن می توان خوردن را با نوشیدن مایعات طبیعی از قبیل آناناس شروع کرد و از غذاهایی که احتیاج به جویدن ندارد مانند سوپ استفاده نمود .
- مراقب اسپلینت بینی و پانسمان بینی باشید که به هیچ عنوان جابه جا و خیس نشود .
- تا دو هفته بعد از عمل جراحی زیبای بینی از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی اجتناب کنید .
- از فعالیت های ورزشی سنگین تا مدتی که جراح بینی توصیه می کند، اجتناب کنید .
- به مدت چند ماه بعد از شنا کردن اجتناب کنید .
- از فین کردن در دو هفته اول خوداری کنید و برای عطسه کردن از طریق دهان عطسه کنید.
- بیماران تا مدتی ( تقریبا سه ماه ) ، اجازه استفاده از عینک آفتابی و طبی را ندارند.
نکات و مراقبت های بعد از جراحی بینی
- از دستکاری لب بالا خودداری نمایید .
- دوران نقاهت این جراحی یک هفته تا 10 روز است که مراقبت این زمان تاثیر زیادی در نتیجه آن و تسریع در روند بهبودی دارد پس با رعایت مواردی که در بالا ذکر شد جراحی ایمنی داشته باشید.
- اشخاصی که این پروسه انجام داده اند ، باید تا مدتی بعد از عمل بینی از مصرف برخی از داروها هم چون آسپرین ، بروفن ، ژلوفن و غیره که سبب اخلال در انعقاد خون می شوند ، خودداری کنند ؛ چرا که مصرف داروهای فوق سبب افزایش احتمال خونریزی در بیماران می شود.
- کسانی که عمل جراحی بر روی بینی را انجام داده اند ، در دوران نقاهت عمل بینی باید از فین کردن خودداری کنند ؛ چرا که فین کردن ، سبب شروع خونریزی در آن ها می شود.
- بهتر است در دوران نقاهت عمل بینی ، از قرار گیری در مکان های شلوغ که احتمال وارد شدن ضربه به بینی وجود دارد ، خودداری شود.
- بهتر است بیماران در دوران نقاهت ، لباس های آزاد و دکمه دار به تن کنند ، بدین ترتیب از وارد شدن فشار به بینی ، جلوگیری می شود.
- توصیه می شود بیماران در دوران بهبودی ، از خندیدن و حرف زدن طولانی مدت پرهیز کنند.
نحوه خوابیدن بعد از جراحی:
جراح بینی به افرادی که این عمل را انجام داده اند ، توصیه می کند برای رعایت نکات مراقبت های بعد از جراحی بینی در دوران نقاهت عمل بینی ، بر روی کمر خود به طور طاق باز خوابیده و از خوابیدن بر روی شکم و پهلو خود اجتناب کنند ؛ چرا که خوابیدن بر روی شکم و پهلو سبب وارد شدن فشار به صورت و بینی می شود. نکته لازم به ذکر دیگر در رابطه با نحوه خوابیدن بعد از عمل در این باره می باشد که بیماران در حین خواب و استراحت دو بالش در زیر سر خود قرار دهند ، این کار به تسریع در روند کاهش تورم و کبودی بیماران کمک شایانی می کند.
استحمام بعد از جراحی :
گچ یا اسپلینت قرار گرفته بر روی بینی ، به هیچ عنوان نباید خیس شود ؛ به همین علت بیماران تا چند روز پس از جراحی ، نباید به حمام بروند ؛ بهتر است ، مدت زمان دقیق آن را از پزشک معالج خود جویا شوید.
رانندگی بعد از جراحی بینی :
یکی از مهم ترین موضوعاتی که ممکن است ذهن افراد را بعد از انجام جراحی به خود مشغول کند رانندگی کردن می باشد بطوریکه رانندگی برای افرادی که تحت انجام این عمل قرار گرفته اند به یک دغدغه بسیار بزرگ و حیاتی تبدیل شده است.
به دلیل تاثیرات ناشی از بیهوشی ، بیمار ممکن است بعد از ریکاوری احساس سرگیجه کند. بنابراین بهتر است در روز عمل ، یکی از دوستان یا آشنایان ، شما را به منزلتان بازگرداند. در صورت اضطراری بودن می تواند از روز سوم به بعد شروع به رانندگی کنید اما حتما این نکته را به یاد داشته باشید که نباید با سرعت بالا رانندگی کنید و از تکان دادن شدید سر و بینی اجتناب فرمایید چرا که این عمل می تواند موجب ایجاد آسیب در بینی شما شود. در چند روز اول بعد از جراحی ، تورم به خصوص در بینی های گوشتی در بیشترین حد خود بوده و می تواند باعث کاهش میزان دید شما شود. از همین رو توصیه می شود برای رعایت نکات مراقبت های بعد از جراحی بینی تا چند هفته از انجام رانندگی خودداری کنید.
چسب زدن بینی بعد از جراحی :
چسب زدن بینی پس از انجام عمل جراحی به منظور کمک به کنترل تورم بینی صورت می پذیرد. بعد از انجام رینوپلاستی ، بینی دچار تورم بسیار زیادی در اطراف بینی و نوک آن می شود. چسب زدن باعث می شود فشار بسیار کم و ملایمی به پوست بینی وارد شود و از افزایش تورم بینی و بافت نرم آن جلوگیری کند. علاوه بر آن بعد از انجام این پروسه شکل اصلی بینی در اثر انجام تغییرات بر روی غضروف و استخوان بینی کمی تغییر یافته است. استفاده از چسب می تواند به به پوست و بینی کمک کند تا به راحتی با شکل جدید خود سازگاری پیدا کند.
رژیم غذایی بعد از جراحی :
طبق توصیه پزشک در رابطه با رعایت نکات مراقبت های بعد از جراحی بینی ، رژیم غذایی خود را با مایعات و مواد غذایی نرم شروع کرده و به مرور سایر مواد غذایی را جایگزین نمایید ؛ لازم به ذکر است شما تا مدتی بعد از پروسه عمل ، باید از مصرف مواد غذایی سفت که نیاز به حرکت شدید فک دارند ، اجتناب نمایید. مصرف ادویه و نمک در دوران نقاهت عمل بینی ، منجر به افزایش تورم و کبودی ها می شود ؛ به همین علت به توصیه پزشک ، این موارد را تا مدتی از رژیم غذایی خود حذف کرده یا مصرف آن ها را به حداقل برسانید.
جراحی بینی
به طور کلی این عمل با هدف اصلاح و برطرف کردن مشکلات عملکردی و ظاهری بینی انجام می شود و تغییرات شگرفی در چهره افراد متقاضی ایجاد می کند. از آنجایی که بینی در وسط صورت قرار گرفته ، تاثیر بسیار زیادی در تناسبات صورت فرد دارد ، به همین دلیل امروزه رواج بسیاری پیدا کرده و همه اقشار مردم با هر سن و جنسیتی اقدام به این عمل می کنند. اما آن ها باید بدانند که برای داشتن نتیجه عالی باید نکات مراقبت های بعد از جراحی بینی را انجام دهند و به خوبی رعایت کنند.
جراح بینی خوب
اما یکی از موثر ترین عوامل در کسب نتیجه مطلوب از جراحی ، انتخاب بهترین جراح بینی می باشد. بسیاری از افراد نگران عوارضی هستند که ممکن است این عمل برای آن ها به ارمغان داشته باشد، اما ما به شما اطمینان می دهیم که چنانچه در انتخاب جراح بینی خود دقت کنید و جراح خوب و با سابقه ای برای خود برگزینید ، عملی بدون عوارض خواهید داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ویژگی ها و نحوه انتخاب جراح بینی خوب می توانید به مقاله مرتبط مراجعه فرمایید.
اهداف جراحی کردن بینی
در واقع جراحی بر روی بینی با دو هدف انجام می شود:
- زیبایی
- درمانی
در جراحی زیبایی ، ایرادات ظاهری همچون قوز ، کجی ، نامتقارنی سوراخ های بینی و غیره اصلاح می شود و در جراحی درمانی ایرادات عملکردی بینی نظیر مشکلات تنفسی، انحراف ، پولیپ و غیره بر طرف خواهد شد. لازم به ذکر است این دو جراحی را می توان به صورت همزمان و در یک عمل جراحی انجام داد.
عمل بینی با لیزر
علی رغم تبلیغاتی که امروزه درباره جراحی دماغ با لیزر به گوش می خورد ، باید گفت که این تبلیغات صحت نداشته و تنها برای منافع مالی برخی از افراد سود جو می باشد. با این حال که امروزه لیزر در همه زمینه های پزشکی و غیر پزشکی پیشرفت بسیاری داشته ، اما هنوز قادر به ایجاد برش و تغییرات در ساختمان و بافت بینی نیست. لیزر تنها می تواند به صاف شدن و از بین بردن جای بخیه در پوست کمک کند.
انواع بینی
بینی ها از نظر میزان ضخامت پوست به دو نوع گوشتی و استخوانی تقسیم بندی شده اند.
-
بینی گوشتی
از آنجایی که بینی های گوشتی از پوست ضخیمی برخوردار هستند ، برای انجام جراحی به فرم فانتزی و نیمه فانتزی مناسب نیستند. چرا که در نهایت ممکن است تنها نوک بینی کمی گرد شود و تغییرات ایجاد شده و ظرافت دست جراح به خوبی قابل مشاهده نباشد. همچنین بینی های گوشتی غضروف بسیار ضعیفی دارند و این یک ویژگی منفی برای جراحی زیبایی محسوب می شود.
امروزه در جراحی دماغ های گوشتی گرافت گذاری انجام شده و با تقویت غضروف در این بینی ها ، از برگشت پذیری و افتادگی نوک بینی گوشتی جلوگیری می شود. لازم به ذکر است که نکات مراقبت های بعد از جراحی بینی چه در بینی های گوشتی و چه در بینی های استخوانی یکسان بوده و تفاوتی ندارد.
-
بینی استخوانی
اما در مقابل بینی های گوشتی که پر مشکل هستند، بینی های استخوانی به دلیل داشتن پوست نازک و استخوان محکم بهترین بینی برای عمل زیبایی بینی می باشند. افرادی که دارای بینی استخوانی هستند، از انجام انواع جراحی به فرم طبیعی ، فانتزی و نیمه فانتزی نتایج مطلوبی کسب خواهند کرد.
هزینه جراحی کردن بینی
هزینه این جراحی بسته به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد و در افراد مختلف متغیر می باشد که این هزینه در جلسه مشاوره بعد از معاینه بالینی بینی و بررسی فاکتورهای مختلف به فرد اعلام خواهد شد . در صورتی که شما نکات مراقبت های بعد از جراحی بینی را رعایت کنید می توانید از به وجود آمدن هزینه جراحی ترمیمی بینی جلوگیری کنید.